A molett hölgyeknek nincs egyszerű dolguk…

Wannabee- Molett divat

Wannabee- Molett divat

A molett hölgyeknek nincs egyszerű dolguk, ha vásárlásról van szó, hiszen a boltok kínálata nem túl kedvező számukra. A legtöbb üzletben szinte alig kapható valamiből nagyobb méret, ráadásul ezek a ruhák általában nem a teltkarcsú hölgyek alkatának megfelelően készülnek. Szerencsére létezik egy márka, ami felismerte ezt, így kifejezetten a molett hölgyek igényeit szem előtt tartva készíti a divatos és nőies ruháit. Tudj meg róla többet itt: Molett ruha webáruház

Van néhány szabály, amit ha betartasz, garantáltan kifogás lehet a megjelenésed!

 

1. tanács: Válaszd a megfelelő méretet!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a megfelelő méretet válaszd. Egyáltalán nem jó, ha túl nagy ruhákat választasz, hiszen ezzel optikailag szélesítheted az alakodat. Azonban az sem jó megoldás, ha túl szűk ruhába préseled magad, hiszen ez rendkívül előnytelenül hat. Meg kell találnod azt a méretet és fazont, amiben tökéletesen érzed magad!

2. tanács: Ne félj a színektől és a mintáktól!

A legtöbb molett nő nem mer színes és mintás ruhákat hordani, amit nagyon rosszul tesznek. Tény, hogy a sötét színek optikailag karcsúsítanak, a világosak pedig teltebbnek mutatnak, de ez nem azt jelenti, hogy a telt hölgyek csupán feketét viselhetnek. Arra kell figyelned, hogy a megfelelő területeken viseld a világos vagy színes darabokat. A mintáktól sem kell félned, csupán meg kell találnod azt, amik számodra előnyösek. Érdemes inkább az apró mintákat választanod, ha pedig csíkos ruhákat szeretnél, a vékonyabb csíkozás a neked való!

3. tanács: Bátran viselj szoknyát!

A molett nők többsége fél a szoknyák viselésétől, pedig egyáltalán nem kellene. Sokkal egyszerűbb megfelelő szoknyát találnod molettként, mint nadrágot. Az A vonalú ruhák állnak a legjobban a teltkarcsú hölgyeknek, hiszen ezzel könnyedén varázsolhatsz magadnak igazi homokóra alkatot.


Homokóra alkat

A homokóra alkatú hölgyek a legszerencsésebbek, hiszen szinte minden jól áll nekik. Ebben az esetben a mell és a csípőbőség azonos, a derék pedig vékonyabb. A súlyfelesleg egyenletesen oszlik el a testen. Öltözködés terén érdemes kihangsúlyozni a vékony derekat. A homokóra alakúaknak kifejezetten jól állnak a karcsúsított fazonú felsőrészek.

Galamb típus

Ez az egyik legproblémásabb testalkat a molett hölgyek körében. Minden galamb alkatú hölgynek oda kell figyelnie arra, hogy milyen felsőt választ. A derék ebben az esetben telt, a ruhákból leginkább az egyenes fazon áll jól nekik. Érdemes a mell-részt hangsúlyozni mind mintában, mind pedig fazonban, hiszen ez elvonja a figyelmet az úszógumikról. A galamb típusba tartozó hölgyeknek érdemes az A vonalú szoknyákat érdemes választani. Sötét és világos színeket is viselhetnek.

Körte alaktípus

A molett hölgyek körében ez a típus a leggyakoribb. Ebben az esetben a mell kicsi, a vállak pedig szélesek. A súlytöbblet a csípőn és a combokon rakódik le, amelyhez társulhat viszonylag keskenyebb derék is, de ez nem feltétel. Ha a körte alkatú hölgyek táborába tartozol, érdemes világos színű felsőket választanod, hozzá pedig sötét alsórészt, hiszen ezzel könnyedén ellensúlyozhatod az aránytalanságot. Bátran viselj karcsúsított ruhákat, illetve lefelé bővülő tunikákat. A körte típusú hölgyeknek a hagyományos nadrágok állnak a legjobban, egyenes vagy egy kicsit bővülő szárral. A körte alkatú hölgyeknek a csípőtől bővülő szoknyafazonok a legideálisabbak.

Deltás típus

Ebben az esetben a székes vállakhoz lefelé keskenyülő alkat tartozik. A deltás típusú hölgyeknek érdemes sötétebb felsőrészeket választaniuk, míg alul szinte bármilyen színt viselhetnek. A mintás nadrágokat sem kell kerülniük. A deltás testalkatú molett hölgyek kerüljék a derékban szabott felsőket, hiszen azok kiemelik a karcsú derék hiányát!

Alma alkat

Az alma alkatú hölgyek telt idomokkal, teltebb alakkal rendelkeznek. Ebben az esetben a hasi tájékon van némi plusz kiló. Az alma típus combjai vékonyabbak a felsőtestnél, amely egyformán kerekded, keskeny derékrész nélkül. Amennyiben telt keblekkel rendelkezel, nem kell félned a kivágott felsőrészektől. Ha alma alkatod van, olyan ruhákat kell választanod, amik optikailag nyújtják az alakod. Jobb, ha kerülöd a túl szűk, vékony anyagú ruhákat, de ne ess abba a hibába sem, hogy sokkal nagyobb méretű darabokat választasz, mint amekkora vagy.

 

Vélemény, hozzászólás?