Add a megfelelő cipőt egy nő lábára, és meghódítja a világot!” – mondta Marilyn Monroe, és milyen igaza volt!?

Minden nő számára eljön az a cipő – akarom mondani idő, ?amikor a dorkót és a strandpapucsot felváltja a magas sarkú???

sziszoka-cipo-5Valaki ösztönösen átpártól a nőcisebb darabokra, mások pedig a jelentősebb alkalmak után kapnak rá az ízére. ?Annyi biztos, hogy én (és szerintem sokan mások is) emlékeznek arra az első jeles eseményre, mikor a vadonatúj ruhámhoz felvettem az első pár „kopogós „cipőmet??.

Hamupipőke pasifogó trükkje??

sziszoka-cipo-2Az nem vitás, hogy a nő által keltett benyomást erőteljesen befolyásolja az általa viselt cipő. A járásunk mérvadó. 

Bizonyos embernél meghatározó az ismerkedés során, hogy mit visel a lábán partnere. ( Nekem pl.fontos?)

Gyűjtőszenvedély vs. szenvedélybetegség? ?? ‼️

A cipőmánia olyan „kényszerbetegség”amit nem rejtünk véka alá. Sőt, a legtöbb nő büszkén vallja be, elfogja a remegés, ?ha elhalad egy bolt előtt.  ? A kísértésnek engedve pedig nem csoda, ha egyre több és több cipő jelenik meg otthon!

A Cipőmánia szenvedély társadalmilag „elfogadott”, hiszen cipőt vásárolni nem illegális, így inkább egyfajta gyűjtőszenvedélyként tekintünk rá.?

Annak ellenére, hogy a cipők okozta függőség bizonyos esetekben megszállottságba csap át, és őrült összegeket is képesek rááldozni a szenvedély rabjai. ?Vagyis, akiknek a gardróbja nagyobb, mint a hálószobája, valóban nem tekinthetőek egészségesnek. ?

sziszoka-cipo-1
A legtöbb nőnél hiányt betöltő vagy pótló szerepe van a folytonos vásárlásnak. ?Akadnak olyanok is, akik képesek lemondani az evésről, hogy meg tudjanak venni egy-egy áhított darabot. Tehát nagyon fontos, hogy ne lépjünk át a problémán.?sziszoka-cipo-4

Egy átlagos angol nőnek egyébként 20 pár cipője van, de  ennek a felét nem hordja.

Tehát ezek nagy része alkalmi cipő, hirtelen jött szerelem a cipőboltban. ❤Ennek a cipőmennyiségnek a magyar nők csak a töredékét, egy harmadát birtokolják. ?

sziszoka-cipo-6A folytonos  divat és alapanyag változások miatt egy nő átlagban két évig tart meg egy cipőt. ? 

Ha a cipőimádó kategóriába tartozunk, nem nagyon érdemes  drága, márkás cipőt választani, csak aktív sportolashoz érdemes (….szerintem).

Cipőviselés:

A cipőt szerintem viselni kell tudni. ?? Ez ad neki lelket, nekünk pedig magabiztosságot.  ? A cipőt úgy kell kiválasztani, hogy az minket tükrözzön. Nincs kiábrándítóbb, mint amikor egy nő a csodálatosan szép magassarkúban úgy megy, mint egy medve.??

Neked melyik a kedvenc cipőfazonod? ?

Magas sarkú, lapos sarkú, kerek orrú, hegyes orrú, magas szárú, sportos, körömcipő, szandál, bokacsizma, bakancs, tűsarkú, mokaszin, balerina…

?✔️Egy biztos, túlzásokba ne essünk, DE legyen a cipős szekrényed is olyan színes, mint az egyéniséged! ?? 

*Sziszoka*

sziszoka-cipo-3

Vélemény, hozzászólás?