Már javában zajlik a Marie Claire Fashion Days

Különleges helyszínen, a Várkert Bazárban indult útjára az év egyik legnépszerűbb divathétvégéje, a Marie Claire Fashion Days. Lengyel Tamás, Balla Eszter, Epres Panni, Schoblocher Barbara, Pásztor Anna, Verrasztó Evelyn, Horányi Juli és Rúzsa Magdi a legnagyobb magyar tervezők 2016-os tavaszi–nyári kollekcióiban tündököltek a kifutón.

 

Immáron hetedik alkalommal tárta ki kapuit a divat szerelmesei előtt a Marie Claire Fashion Days péntek este, azonban most egy új, monumentális helyszín, a Várkert Bazár ad otthont a divateseménynek. A különleges hely minden szempontból jó választásnak bizonyult, tágas, nagyszerű elrendezésű, modern. A kifutón már tegnap megcsodálhatta a divatszakma a legtehetségesebb magyar tervezőink 2016-os tavaszi–nyári kollekcióit, amelyeket a hagyományokhoz hűen most is színészek, énekesek, sportolók vezettek fel. A hírességeknek ugyan nem a kifutó a mindennapi terepük, azonban az előző évekhez hasonlóan ismét lenyűgöztek mindenkit a gyönyörű ruhakölteményekben.

Marie Claire Fashion Days 1

A hétvégén természetesen még találkozhatunk a legismertebb magyar tervezőkkel, mellettük bemutatkozik két hazai és két londoni divatiskola, valamint nemzetközi márkák bemutatóit is láthatják az érdeklődők. Díjazzák két pályázatuk legjobbjait is, emellett izgalmas kísérőprogramok, workshopok várják a látogatókat. „Reméljük, hogy az ünnepélyes nyitányt követő hétvégén is megtelik a Várkert Bazár, nagy szeretettel várunk mindenkit” – mondta boldogan László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője a nagy sikerű pénteki esemény után.

Lengyel Tamás, a Vígszínház tehetsége ugyan már belekóstolt a modellkedés világába, de most először sétált végig „élesben” a kifutón. „Nagyon izgultam, hogy egyetlen rossz mozdulat, és leesek a kifutóról, de szerencsére ez nem történt meg, és sikerrel zártam a mai abszurd fellépésem. Benus Dani szolid ruhát választott nekem, a fekete, fehér, szürke, barna színek állnak hozzám a legközelebb, és ezekből hármat viselhettem is. A chino nadrág azonban nem lesz a kedvencem, én a hosszabb szárú fazonokat kedvelem, ennek ellenére kifejezetten ízlésesnek találtam a kollekciót” – mondta Lengyel Tamás.

Marie Claire Fashion Days 2

Epres Panni évről évről visszatérő vendége a nagyszabású divateseménynek, most is rendkívüli rutinnal, bájjal, igazi dívaként csillant meg a vendégek előtt, ezúttal Bódis Boglárka gyönyörű fekete ruhakölteményét viselte. „A mostani már a harmadik évem a Maire Claire Fashion Daysen, és bár sikerült nagyon összeszoknunk, mindig tud újat mutatni a rendezvény. Engem a Várkert Bazár kialakítása teljesen lenyűgözött, nagyon szép volt a kifutó, barátságos ez a helyszín. Mivel nem dolgozom már annyira gyakran modellként, mint régen, így mindig izgatottan készülök erre a különleges eseményre. Fantasztikus ruhám volt, mintha rám öntötték volna, Bogi nagyon eltalálta az ízlésem. A bemutató előtt háromszor találkoztunk, mindent mértani pontossággal rám igazított, ma láttam először teljesen készen a darabot. Ahogy hallottam a tapsból, a közönséget is elvarázsolta ez a hosszú, sötétkék csoda, imádtam azt a pár másodpercet benne” – mesélte elégedetten Panni, aki az Elysian eleganciáját öltötte magára.

Marie Claire Fashion Days 3

Verrasztó Evelyn sikere is hatalmas volt. „Kétszer már szerepeltem ugyan a kifutón, de azért ezt össze sem tudom hasonlítani a medence világával. Izgalmas volt belecsöppenni egy teljesen más közegbe, kiszakadni a hétköznapokból, és fejest ugrani egy ilyen kihívásba, de hosszú távon inkább maradok az úszásnál – mondta nevetve. – A NUBU ruháit nagyon szeretem, kitűnő volt a fekete és fehér összhangja. Bevallom, én a hétköznapokban a visszafogott, laza póló-farmer kombinációt részesítem előnyben, de ha bármilyen eseményre megyek, rendszerint a minimált, a letisztult formákat választom, és ebben a NUBU kiemelkedő” – tudtuk meg Evelyntől.

Horányi Julinak igazi nosztalgikus élmény volt kifutóra lépni, ugyanis annak idején két évig modellkedett. Az X-Faktor felfedezettje a THE FOUR letisztult összeállításában tért vissza. „Ugyan már nagyon régen volt, de azért a kifutós élmény élénken él bennem. Megtanították, hogy kell járni ezen a terepen, így most próbáltam minél jobban felidézni a technikát. Ennek ellenére eléggé izgultam, amikor ott álltam a takarásban, és elkezdődött a visszaszámlálás, nagyon-nagyon dobogott a szívem. El sem tudom képzelni, mit érezhetnek azok, akiknek teljesen új ez a világ. Nagyon elegáns ruhát viselhettem, ilyen típusú darabokat veszek fel a koncertjeim vagy egy-egy jelesebb esemény alkalmával is. Kedvelem ezeket az egyszerű, letisztult fazonokat, amelyekben mégis ott van egy kis rafinéria. Amióta sokat utazom, megtanultam, hogy pár ruhadarabom van, és abból öltözködöm, mert nem férne bele, hogy olyan sok ruhával rohangáljak. Imádom a kék színt, a bordós árnyalatokat, de fehéret és feketét is szívesen hordok” – mesél a stílusáról Horányi Juli.

Rúzsa Magdi a Zigi vadítóan szexi, mégis egyszerű, tetőtől talpig nőies outfitjében csillogott a kifutón. A tervező, Oláh Zsigmond vörösen izzó összeállítását és Magdi kecsességét nagy tapssal jutalmazta a közönség. A kisbabáját váró Pásztor Anna nagy pocakkal is kitűnően hozta a tőle megszokottat, az extremitás azonban most angyali bájjal, menyasszonyi tisztasággal vegyült, ugyanis az Anna and the Barbies énekesnője Sármán Nóra csipkékkel tarkított, rendkívül nőies kreációjában jelent meg a kifutón. Azért a csipke nemcsak a ruhán, hanem Anna száján is feltűnt, ötvözve az énekesnő angyali és ördögi oldalát.

Marie Claire Fashion Days 4

A show visszatérő vendége volt Epres Panni mellett Balla Eszter is, aki Tomcsányi Dóri egyenruha-szabású ruhájában könnyedén libbent végig a kifutón. A nagyszabású eseményen a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara is feltűnt, aki Konsánszky Dóra csillámokkal díszített, vagány, fekete ruhájában tündökölt.

Természetesen nemcsak a kifutón, de a nézőtér soraiban is találkozhattunk hírességekkel. A tavalyi évekhez hasonlóan eljött Eszenyi Enikő, Liptai Claudia, de Kovács Ági, Hegyi Barbara, Lakatos Márk, Orosz Barbara, Garami Gábor, Vásáry André, Náray Tamás és Lola is megtisztelte az eseményt.Marie Claire Fashion Days 5

A színes bemutatót ezúttal is fotózkodás, koccintás és vidám falatozás zárta. A divatesemény azonban még közel sem ért véget, szombaton és vasárnap 29 magyar tervező, két magyar és két angol divatiskola növendékei, valamint számos nemzetközi márka mutatkozik be. Emellett izgalmas workshopok, kísérőrendezvények és nyeremények is várják a látogatókat.

Érdemes tehát hétvégén is a Várkert Bazár környékén járni, és belesni a Marie Claire Fashion Days izgalmas, lenyűgöző világába.

Forrás: Just Creative

Fotó: Marie Claire

 

Vélemény, hozzászólás?