Rákattantak a rugalmas cipőfűzőre – egyszerű ötletből komoly üzlet

Kíváncsiak vagytok az új rugalmas cipőfűzőre?

rugalmas cipőfűző1

Régóta dolgoznak a feltalálók az önbefűző cipő projektjén, de átütő sikert még nem sikerült elérni. Egészen mostanáig, ugyanis Charles Harris formatervező teljesen más irányból közelítette meg a kérdést.

Először a Vissza a jövőbe című film második részében láttam az önbefűző cipőt Michael J. Fox lábán, és nagyon menőnek tartottam. A tépőzárral ugyanis az a gond, hogy viszonylag rövid időn belül elhasználódik, és utána már nem tapad.

A cipzár sem terjedt el a lábbeliken, aminek az lehet az oka, hogy nem lehet állítani, mennyire szorítson. Nekem speciel nincs gondom a befűzéssel, elég korán megtanultam, de tény, kell hozzá két kéz, és darabonként legalább 7 másodpercbe telik a bekötése. Márpedig a felgyorsult világban élünk kérem szépen! Minden perc, sőt minden másodperc fontos, márpedig a Charles Harris által tervezett Xpand Lacing System (elasztikus befűző rendszer) révén egy darab csuka felvétele mindössze 3 másodpercig tart, és szerencsés esetben még a kezünket sem kell használni!

rugalmas cipőfűző

A csodatermék révén tehát naponta legalább 16-20 másodpercet megspórolhatunk a cipőbefűzésen, amit fordíthatunk például egy sms elolvasására, egy kiadós orrfújásra, vagy egy pohár víz megivására. Na jó, átváltok az ironikus hangvételről, végül is tényleg egy ötletes és működő találmányról van szó.

Nincs több csomó, ez az anyag hihetetlenül strapabíró

Ennek a találmánynak nem az a lényege, hogy egy mechanikus rendszer beköti, vagy összehúzza a fűzőket, hanem a titok magában a fűző anyagában, valamint a kis műanyagpöckökben rejlik, melyek a „zsinórok” végét fogják, és rejtve felfekszenek a cipő belső felületére. Hogy konkrétan milyen anyagból van a cucc, azt nem lehet tudni, biztos valami NASA által kifejlesztett elasztikus anyag. A lényeg, hogy a hosszú használat után sem nyúlik ki, így valószínűleg egy készlet több cipőt is ki tud szolgálni, hiszen a manapság gyártott csukák jó ha egy-két évig bírják a strapát.

A leendő tulajdonosnak csak annyit kell tennie, hogy két lezáró műanyaggal ellátja a fűzők egyik végét, befűzi a cipőbe, majd a lábszár résznél ráteszi a másik két lezáró pöcköt. A cipőn kívülről csak az látszik, hogy szépen be van fűzve, de csomót, kilógó fölösleget nem fogunk találni, tehát nagyon diszkrét megoldás.

Amikor bedugjuk a lábunkat a csukába, a fűző kellő mértékben megnyúlik, majd visszafeszül és masszívan tartja a lábfejet. Ennél többet nem is lehet írni a termék használatáról. 24 színben rendelhető, Charles Harris valószínűleg tisztában volt azzal, hogy nagy sikert fog aratni találmányával.

rugalmas cipőfűző3

Forrás: men.hu

Vélemény, hozzászólás?