Tudod, mi a pareo?!

Tudod, mi a pareo?!

Pár éve megjelent egy ruhadarab, ami mindenkinek jól áll. A strandkendő, ami szexissé tesz a parton, kényelmet ad, ha beugranál valahova enni egy jót, és minden helyzetben feldobja a fürdőruha kinézetét.

A pareo ugyanis nem más, mint egy strandkendő. Pár éve elsöprő lendülettel jött divatba, és a nők nagy többsége azonnal beleszeretett. Azonban a tévhitekkel ellentétben a pareo nem arra való, hogy nyakig bebugyolálva elrejtőzzünk a kíváncsi tekintetek elől. Egy jól kiválasztott pareo passzol az egyéniségünkhöz, divatos, és kiemeli a legelőnyösebb oldalainkat.

Honnan ered a pareo?
A pareo szó eredetileg Tahitiből és a Cook szigetekről származik, s egy olyan szoknyaszerűséget takart, melyet a nők maguk köré tekerve viseltek a Csendes Óceán trópusi szigetein. Később már nem csak a nők, de a férfiak is szívesen hordták ezt az élénk színekben pompázó, négyszögletes ruhadarabot. Ekkor még a virágminta volt a legelterjedtebb (amit az elmúlt évek divatja többször is visszahozott), a hibiszkuszt különösképp szerették.

Hogyan válassz pareot?

A legfontosabb szempont mindig az, hogy passzoljon a fürdőruhádhoz. Biztos vagyok benne, hogy mindenki látott már muszlinból, selyemből, vagy pamutból készült átlagos strandkendőket. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a színvonalasabb

fürdőruhagyártók már direkt a saját fürdőruha modelljeikhez készítenek – anyagban és színben pontosan passzoló – pareokat. Ez olyan összhatást ad, ami igazán különlegessé teszi a megjelenésedet.

Ahogy a fürdőruhánál, úgy a pareoknál is alapszabály: olyat válassz, ami illik az egyéniségedhez. Ha nem szeretsz feltűnést kelteni, kerüld a hivalkodó mintákat.

Hogyan kössem meg?

 A pareokat sokféleképpen kötheted magad köré.

Lazán megcsomózhatod a csípődön, vagy kicsit szorosabban a derekadon. Mell fölött körbevezetve megkötheted akár elől, akár hátul, vagy a nyakadban. Az, hogy melyik módszert választod, függhet az alkalomtól és az alkatodtól.

Ha erősebb vagy combban vagy csípőben, és inkább a dekoltázsodra szeretnéd a strandon felhívni a figyelmet, akkor neked való a derékon vagy csípőn megkötött pareo. A derékon kötést válaszd, ha azt szeretnéd, hogy picit a hasadból is takarjon. Ha a csípődön kötöd meg, az optikailag nyújtja, karcsúsítja a derekat. A strandkendő mindkét esetben épp ott takar, ahol kell: a popsinál, combnál, csípőnél.

Ha mell fölött vagy a nyakban kötöd meg, az nyújtja az egész alakot, és kiemeli a vállak ívét, ezzel keltve szexis hatást. Ha úgy érzed, van rajtad pár plusz kiló, így is eltakarhatod. De sose feledd: a pareot alapvetően nem azért kell használni, hogy minél jobban elrejtőzzünk mögötte! Arra való, hogy játékosságot, fantáziát, romantikát lopj a strandviseletbe!

A megkötés módjára már millió trükköt kitaláltak ügyes nők és divattervezők, úgyhogy ha te is szeretnéd egyéni módon viselni a strandkendőt, irány az internet, és válassz egyet a különlegesebb megkötési módok közül! Rajzokon és videókon is megtalálhatod a legérdekesebb módszereket.

Végezetül azt se feledd, hogy nemcsak az alkatod, de az alkalom is meghatározza a pareo viseletét. A napozáshoz, úszáshoz nincs szükség strandkendőre.

Viszont, ha például boltba indulsz, vagy enni szeretnél valahol a vízparton, nélkülözhetetlen társ a pareo. Kis helyet foglal a strandtáskában, általában nem gyűrődik túl könnyen, egyszerű belebújni, kényelmes és szellős viselet.

Szerző: agnes.pap@angelinafehernemu.hu
A cikk készítői: Pap Ágnes és Bárd Noémi Polli


 

Kiegészítés:

  1. Elől-hátul csomózós változat: tartsd a szarongot a hátad mögött, a kezeid alatt. A szarong két végét kösd meg néhányszor magad előtt, végül kösd meg hátul a nyakadban.
  2. Elől megkötős verzió: tartsd a pareót magad előtt úgy, hogy a melled fölé érjen. A két felső sarkot húzd a hátad mögé, keresztezd, s húzd előre a derekad magasságában. Kösd meg elöl.
  3. Egyvállas szarong: A hátad mögül húzd előre a szarong két felső sarkát, s a melleid előtt keresztezd őket. Az egyik sarkot húzd át a hónod alatt, majd a válladon kösd meg a másikkal.
    Szarong megkotni2.jpg
  4. Egyszerű szoknyaként: a derekad magasságában simán kösd össze a két felső sarkot.
  5. Háromszöges szoknya: hajtogasd háromszög alakúra a pareót, majd a csípődön csomózd össze a hosszabbik végeket.

Tippek

  • A pareót fejkendőként is viselheted.

  • A szarong praktikus utazásokhoz, hiszen amellett, hogy egy kényelmes ruhadarab, használhatod törölközőként, plédként vagy éppen nyári takaróként is.

  • Próbálkozz saját ötletekkel, hogy miként tudnád még megkötni a szarongot.

Vélemény, hozzászólás?