Új Év! Új Élet!

Kell a változás?

Az élet maga a változás – mondja a bölcselet. Az állandó változás során gyakran vannak pillanatok, amikor nem árt végiggondolni, vajon jó-e az út, amelyen éppen haladunk…

Az új év kezdete sokak szerint nem más, mint egy ugyanolyan nap, mint bármelyik másik. ? Spirituális értelemben azonban érdemes úgy ragaszkodni ehhez az időszakhoz, mint egy megállóhoz. Érdemes megpihennünk, a hátunk mögé nézve végiggondolni az elmúlt hónapokat, és előrenézve tervezgetni!

Kezdjünk új életet? ?

Semmiképpen! De okosabban folytassuk a régit! ? Érdemes egy fehér lapot magunk elővenni és felírni az elmúlt év sikereit és kudarcait. Vizsgáljuk meg a kudarcokat! Vajon hogyan érintenek bennünket most? Mik vezettek a sikertelenséghez? Tudtunk volna változtatni rajta?

Ugyanígy nézzük meg a sikereinket! Hogyan értékeljük most, amiket elértünk? Miért fontosak a sikerek? Kinek/Kiknek köszönhetjük? Milyenfajta sikereket értünk el? Magánéleti vagy szakmai van többségben?

Most tervezzünk az új esztendőre! Soroljuk fel, ahogy az eszünkbe jutnak a vágyak, minden, amit ebben az évben jó lenne elérni, a fogyástól elkezdve a szerelmen át egészen a szakmai előrelépésig!

A vágyainkat rendszerezzük! Írjuk egymás alá, mellé pedig azt, hogy ez eléréséhez mit kell megtennünk, kinek a segítségét kérhetjük, esetleg min kell változtatnunk.

?  Magunkban változunk

? Tudomásul kell vennünk, hogy semmi nem történik azonnal, minden cél eléréséhez szükségünk van türelemre!

? A célok elérése közben nem mondhatunk le a végső sikerről, vagyis szükségünk van kitartásra!

? Tudnunk kell, hogy bármit elérhetünk, így aztán támaszkodunk kell az ön-becsülésünkre!

? A legnehezebb pillanatokban sem szabad lemondanunk a cél eléréséről, a legapróbb vágy esetében sem, így erősíthetjük a hitünket!

Most élsz -EZT VÉSD AZ ESZEDBE  ?

A jelen nagyon fontos! A buddhizmus egyik alapelve szerint a sóvárgás nélküli élet a boldog élet. ? Azaz: ha megelégedettek vagyunk a mával, a jelennel, az egyetlen idővel, amelyet képesek vagyunk tudatosan megélni, úgy közelebb jutunk a megelégedett létezéshez. ❤️Ahelyett hogy vágyakozunk a múltbeli szép emlékeink után, vagy hajszoljuk a jövőt!

Hagyjunk időt arra, hogy megéljük a pillanat örömét. Egészen apró dolgokra is!

TKéptalálat a következőre: „2 arance”együnk egy próbát! Együnk meg két narancsot! Az elsőt lassan, ízlelgetve, átérezve az ízeket, az aromát, belegondolva a napsütésbe, amely a gyümölcsöt érlelte. Hagyjunk időt minden falatra!

Most együnk meg egy narancsot úgy, mintha egy tárgyalás előtt hirtelen csak éppen egy narancsra jutna idő, minél gyorsabban pucoljuk, szinte „habzsoljuk…

A két narancs közti különbség a lényeg.
Új életünk első és legfontosabb célkitűzése lehet ez: élni és megélni a mát! ?

Az új esztendő alkalmat ad arra, hogy megálljunk, és magunkra nézzünk. Lehet, hogy sok mindent ki fogunk deríteni önmagunkról. Az életünk megújításához önmagunkra kell figyelni, tudatosan és szeretettel gondolni arra a valakire, akik vagyunk. ❤ ️?

Boldog új életet mindenkinek!  ?

Vélemény, hozzászólás?