A Dior és a Chanel 2015/2016-os cruise kollekciója


A francia Riviéra pompás látványát nyújtó Palais Bulles izgalmas architektúráját választotta a Dior cruise kollekciójának bemutatásához (2015. május 11.). Pierre Cardin Cannes melletti buborékvilláját a Magyarországon született Antti Lovag tervezte.

A dizájnt ezúttal is a merész színek, az asszimetria, az absztrakt és a tradicionális elemek keverése jellemzi. A Dior kreatívigazgatója, Raf Simons elmondta, a kollekciót a Riviéra ihlette, és valóban, az óceán ragyogók kék és zöld árnyalatai, valamint a fémes csillogás több helyen is visszaköszönt. Főként kényelmes strandruhákat, de elegánsabb darabokat is láthattunk. Ezeket a modelleket alapvetően a vastagabb pénztárcával rendelkező vásárlók számára tervezték tengeri kirándulásokra.

A Chanel cruise kollekcióját, amelyet Szöulban mutatott be május elején, a hagyományos dél-koreai viselet, a hanbok ihlette, amelynél a szoknyarész magasan a derék fölött kezdődik. A palettát a rózsaszín, a narancs, az ibolya, a zöld és a királykék uralja. A Chanel vezető tervezője, Karl Lagerfeld elmesélte, honnan vette az ötletet.


– A koncepció modern, a jellegzetes koreai hangulat nemzetközi változata. Ez már a 21. század, de a múltból meríti az inspirációt, ugyanis nagyon szeretem a hagyományos koreai ruhákat, anyagokat, mintákat – mondta Karl Lagerfeld.

A táskákat és a többi kiegészítőt gyöngyházzal díszítette a tervező. A manökenek fekete parókáját a Csoszon-dinasztia korának hajviselete inspirálta.

A Chanel először rendezett divatbemutatót Dél-Koreában.

Vélemény, hozzászólás?