Hogyan válasszunk kendőmedált és kendőgyűrűt?

Hogyan válasszunk kendő gyűrüt

3 tipp, hogy mire figyelj!

Hogyan válasszunk kendő medált és kendő gyűrű

Ki ne szeretné a különleges és ízléses megjelenést?
A kendőgyűrűk és a kendőmedálok egyre nagyobb teret hódítanak a kendőrajongók táborában. Méltán közkedvelt divatékszerek, hiszen nemcsak különlegesek, hanem praktikus kiegészítői az új és a már meglévő kendőinknek. Nagy előnyük, hogy váltogathatjuk, mikor, melyik kendőt varázsoljuk ékszerré általuk. Íme, néhány tipp, hogyan érdemes válogatni.

Hogyan válasszunk kendő medált és kendő gyűrű

1. Színharmónia

Kendőmedál választásnál célszerű figyelembe venni, hogy melyik kendőnket szeretnék felékszerezni. Akkor lesz harmonikus összhatású a kendőmedál a kendőnkkel, ha színben összeillenek. A fekete és a fehér köves medálok univerzálisak, szinte bármelyik kendővel jól kombinálhatók.
A színes kövekkel, strasszokkal díszített kendőmedálnál lényeges, hogy az adott színek legalább egy része harmonizáljon a kendőben megjelenő árnyalatokkal. Így a türkiz vagy rózsaszín tónusú kendőhöz színben hozzáillő medált válasszunk. A kendőgyűrűk esetén valamivel szabadabbak vagyunk, hiszen azok leginkább fehér strasszal díszítettek, ezért a legtöbb sálhoz, kendőhöz jól passzolnak.

Itt arra érdemes figyelni, hogy az ezüstszínű kendőgyűrűt a hideg színtónusú kendőkhöz használjuk. ( pl. lila, kék, rózsaszín, szürke, ezüst, fekete) A sárgás, rezes, illetve bronzos színű gyűrűket a meleg színharmónia eléréséért barnás, narancsvörös, bézs, korall színvilágú kendőkkel párosítsuk.

Hogyan válasszunk kendő medált és kendő gyűrű

2. Stílus összehangolása

A kendőmedálok és a kendőgyűrűk különböző stílusúak, ezért érdemes összevetni, hogy melyik kendőnél alkalmazhatjuk ízlésesen. A romantikus stílusú kendőmedálok a hasonló kendőkhöz illeszkednek a leginkább. Például egy virág, vagy lepke formájú medál, csipkézett, finom részletekkel a hasonlóképpen finom és nőies kendők legjobb kiegészítője.
Ügyeljünk, hogy a szögletes, geometrikus, modern kiképzésű medál ne kerüljön hímzett, virágos kendőre, mert stílusukban eltérnek egymástól.

Hogyan válasszunk kendő medált és kendő gyűrűt?

3. Alkalomhoz illőség

Ha komfortosan szeretnénk érezni magunkat, figyelnünk kell arra, hogy a megfelelő öltözékkel érkezzünk a megfelelő alkalomra. Más-más megjelenést kívánnak a hétköznapok és az ünnepek. Míg a munkahelyünkön szerényebben, de változatosan szeretünk megjelenni, addig a jeles alkalmakon a feltűnőbb ruhadarabok és kiegészítők az elvártak.
Alapvetően a matt színvilágú anyagok, a viszkóz és pamutkendők remek stílus kifejezői a mindennapjainknak, míg a fényes szatén és selyemsálak az alkalmi események nélkülözhetetlen darabajai. 

Kendő medál választásnál érdemes a csillogást, a strasszokat az ünnepekre tartogatni. Ez nem azt jelenti, hogy hétköznapokon száműzni kellene az ékszereket az életünkből. Egy-egy kendő gyűrű remekül formázza a kendőnket, nem csak díszít, hanem praktikusan összefogja a kendő szárait. Érdemes beemelni a mindennapokba, ruhatárunk és megjelenésünk változatossá tételére.

www.kendoszalon.hu