Mutasd a kendőd! – Megmondom, ki vagy!

Eszedbe jutott már, hogy vajon a kedvenc színű kendődben miért érzed magad vidámabbnak, sikkesnek vagy egyszerűen csak magabiztosabbnak?

Az egyéniségedhez leginkább illő színárnyalatú kendőben sokkal inkább önmagad lehetsz, hiszen a színek szimbolikus jelentése személyiségedet türközi. Csodálatra méltó, ahogy a színek képesek hatást gyakorolni hangulatunkra, kedélyállapotunkra és egyszersmind üzeneteket hordoznak rólunk.

Egy csipetnyi színpszichpiros kendő ológiai kutatás után összeszedtük a színekhez kapcsolható személyiség jellemzőket és néhány érdekességet. Érdemes beleolvasni és megtalálni a magunk típusát, játékos és elgondolkodtató utazás vár ránk.

Vörös ( piros )piros kendő

A vörös színt kedvelő nők erősek és szenvedélyesek, akaraterejük és kitartásuk átlag feletti.

Szeretik a versenyhelyzeteket, szívesen vállalnak vezető szerepeket. Álmaikért és céljaikért erőn felül képesek küzdeni, a szeretet és a boldogság keresése az egyik fő rendező elve életüknek. Életszeretet és életigenlés energiát és nyitottságot ad nekik. Szeretnek a zuhany alatt dalolni, csokoládét enni minden nap és nem sajnálják a reggeli kávéból a cukrot sem. Teljes szívvel élik az életet, akit szeretnek, azok biztosak lehetnek abban, hogy érzékelni fogják a vörös nők érzelmeit. Kedvelik a társasági életet, kezdeményező erejük magas, kíváncsiságuk folyton új területek meghódítására ösztönzi őket.

piros kendő 2Legfőbb erősségei: szenvedély, lelkesedés, aktivitás, életigenlés, figyelemfelkeltés, tenni akarás, irányítási vágy, dominancia
Gyengébb pontjai: a türelem és a tárgyilagosság

Érdekességek a piros szín hatásairól

A vér és a tűz színe, mely szimbolikusan egyaránt megtestesíti az életerőt, a szenvedélyt ugyanakkor a vérontást is. Mint a vér színe a színek között a legkiemelkedőbb, a vérvörös férfias erőt képvisel, gyakran társították a harchoz, küzdelemhez.

A piros színű tárgyak nagy felületeken látva kifejezetten feltűnő hatásúak, messziről látszódnak és azt az optikai benyomást keltik, hogy közelebb vannak hozzánk, mint valójában.

A modern szimbolika az életörömhöz, az aktivitáshoz, a ragyogáshoz, a luxushoz is társítja a vörös színt. Gyakran jelenik meg zászlókon, cégéreken, logo-kon, élve figyelemfelkeltő hatásával. E mellett tiltást és figyelmeztetést is közvetít a közlekedési jelzőlámpákon és táblákon keresztül, a távolról is feltűnő színével megállj-t parancsol. Szembetűnő harsányságát a mai korban a segélyszolgálatok is felhasználják ( tűzoltóság, mentők )

Piros kendő

Szimbolikus üzenetei: szerelem, szenvedély, izgalom, meleg, erő, harc, szabadság, magabiztosság, energizáltság, céltudatosság, tiltás

Idegrendszeri hatásai: emeli a vérnyomást és a légzésszámot, stimulálja az embert, hogy gyorsabban hozzon döntést, emeli a várakozást. Nem véletlen, hogy a kaszinók legkedveltebb színsémája a piros.

Feltűnő szín, figyelemfelkeltő hatású, a piros tárgyak vagy piros ruhát viselő emberek messziről magukra vonják a tekintetet.

Kutatások szerint a piros szín látványa fokozza az éhségérzetet, nem véletlenül használják a gyorséttermek logo-jukban a piros színt.kendő 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?