2016 divatszínei: a rózsakvarc és a derűs kék

2016 divatszínei:

A Pantone nevű cég az egyik legelismertebb, ha a színszabványokról beszélünk. Minden év decemberében kihírdetik a következő év divatszíneit, köztük az év színét, idén azonban a megszokottal ellentétben rögtön két szín is elnyerte ezt a címet! Lássuk, melyek ezek!

2016 divatszínei: a rózsakvarc és a derűs kék

2016 divatszínei:

A Marsala után 2016-ban rögtön két szín is elnyerte a 2016 divatszín minősítést a rózsakvarc és a derűs kék címet. Előbbi egy babarózsaszín, utóbbi pedig egy babakék árnyalat. A két szín választását azzal indokolta a cég, hogy ez a két árnyalat annyira kiegészíti egymást, hogy szinte elválaszthatatlanok. Eddig is jellemző volt, hogy a két színt együtt alkalmazták, hogy a komolyabb hatású világoskékkel tompítsák a habos-babos rózsaszínt. A színpár megnyugtató látvány a szemnek, és gyönyörű egyensúlyt alkot együtt.
Ezen kívül azt is jelzi a páros, hogy a nemek egyenlők, a divatban pedig még komolyabb összemosódásuk várható. Leatrice Eiseman, a Pantone igazgatója szerint azért is volt szükség két színre, mert így sokkal könnyebb a más színekkel való kombinálásuk, de már önmagukban is remekül mutatnak.

Rózsakvarc

2016 divatszíneiből a rózsakvarc egy könnyed árnyalat, melyet nem csak gyerekszobák dekorálásakor használhatunk, de a lakás bármely pontján mutatós tud lenni, hiszen finom eleganciájával uralni tudja a teret, mégsem hivalkodó.

Rózsakvarc színei

Derűs kék

2016 divatszíneiből a derűs kék sötétebb árnyalata pedig azok számára lehet remek választás, akik nem kedvelik túlzottan a világos vagy a harsány árnyalatokat. Ez a szín nem rikító, inkább neutrális, a természet ihlette, mégis erőteljes kisugárzást ad a helyiségnek, ahol alkalmazzuk.

2016 divatszínei derűs kék

A nagy divatházak 2016-os tavaszi bemutatóin már erősen visszaköszönt ez a két szín, mely várhatóan nem csak a női és férfi ruhákon és kiegészítőkön jelenik majd meg, de derűs kék és rózsakvarc színű sminktermékek és lakástextilek, lakberendezési tárgyak is elárasztják majd az üzleteket!

2016 divatszínei remekül kombinálhatóak más árnyalatokkal. A márka ajánlása szerint a legszebb hatást akkor érhetjük el, ezüstös szürkét, kakukkfüvet, fügét, fagyos mandulát, diót, orchideát vagy gazdag aranyat használunk együtt a derűs kékkel és a rózsakvarccal.

Forrás: divatesstilus.hu

Vélemény, hozzászólás?