„Kendőt az én stílusomhoz”

„Kendőt az én stílusomhoz”

Csipetnyi stíluskalauz a kendővásárláshoz

Kerülve a túlzott általánosítást, jórészt mindnyájan előnyben részesítünk bizonyos öltözködési stílust. Jobban kedvelünk egy-egy színvilágot, anyagfajtát, melyet összhangba hozhatunk a meglévő ruhatárunkkal. Az alábbi stílusfelosztásunk segítséget nyújthat a ruhatárunkhoz illő kendők kiválasztásához. Ajándékvásárlás esetén is könnyebb a választás, ha az alábbi felosztás valamelyikében megtaláljuk ismerősünk stílusát.

stílusok

Romantikus stílus

Nőies, kifinomult stílus: a szépség, a harmónia és egy falatnyi báj keveréke. Aki kedveli a romantikus stílust, ízléses összeállításokra, kecses motívumokra, pasztellszínekre, apró virág mintákra vágyik. Ide tartoznak a könnyű anyagok, a finom szövésű szellős, lenge kendők, fodrokkal díszített, csipkés betétek is. Színvilágát tekintve nem kifejezetten harsány, inkább harmonikus, visszafogott színösszeállítások, lágy kontrasztok.

Extravagáns stílus

Az extravagáns stílus kedvelői bátran viselnek merész kiegészítőket, harsányabb színeket. Ide tartoznak a feltűnő színkombinációk, vagy a rendhagyó kialakítású ékszerkendők. Az élénk, neon színek, vadító leopárd minták, nagyméretű ékszerek, kontrasztos motívumok mind extravaganciát hordoznak. Akik szeretik ezt a stílust vonzódnak az igazi ritkaságokhoz, és nem félnek attól, hogy olyan egyedi kiegészítőket hordjanak, ami kétség kívül odavonzza a tekinteteket.

Klasszikus-elegáns stílus

Ez az öltözködési stílus visszafogott elegancia sugároz. Komolyabb színvilág jellemzi, nem harsány színekkel, jobbára fekete-fehér, sötét barna, vajszín, sötétkék, arany-ezüst tónusokkal. Letisztult motívumok, elegáns anyagok: selyemszövetek, fényes textúrák, egyszínű kendők. Ennek a stílusnak széles tábora van, kedvelői leginkább a középkorú Hölgyek és az idősebb generáció igényes tagjai.

Természetes – natúr stílus

Ezt a stílust kedvelő hölgyek mind anyagában, mind színvilágában a természethez közel álló öltözködést részesítik előnyben. A kellemes „föld” színeket kedvelik, mint a barna, bézs, szürke, olíva, halvány mustár tónusok. Leginkább az egyszínű, anyagában mintás kendőket, vagy az apró virágos, folklór jellegű motívumokat választják. Anyagára nézve a pamut, gyűrt, rojtos, batikolt, hímzett kendők kiválóan képviselik a természetes öltözködési stílus jegyeit.

Sportos-laza, fiatalos, trendi

Farmernadrág, póló, tornacipő remekül feldobható egy trendi kendővel. Minden újabb fajta, könnyed jellegű, divat trendnek megfelelő kiegészítő kedvelt a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében. Kendőink közül leginkább a csősálak, valamint a gyűrt kendők képviselik a trendi irányzatot. Anyaguk természetes, pamut-viszkóz összetételű, világos színek, játékosság és egyszerűség egyaránt jól tükrözi ezt a stílust.

Bohém stílus

A játékosság, kíváncsiság, nyitottság, bátorság, életvidámság és a másság kedvelése gyakran visszaköszön az öltözködésünkben. A bohém stílus kifejezetten fiatalos, üde, színekben és formákban szokatlan kiegészítőkben érhető tetten. Kendőink között remek bohém jellegű darabokat lehet találni, a kézzel fonott, gyöngyökkel díszített, fesztiválkendőink között. Fiatalok és művészlelkek igazi kedvencekre lelhetnek.

www.kendoszalon.hu

Vélemény, hozzászólás?