40 fokban is elegánsan

A férfiaknak van talán a legnehezebb dolguk kánikula idején, hiszen sok munkahelyen nem megengedett a bermuda,shutterstock_182035286 és papucs viselése, sőt megkövetelik az úgynevezett business look-ot, vagyis az irodai öltözéket, amely általában öltöny, vagy az úgynevezett casual business look, ami kicsit lazább eleganciát engedélyez. Egyes munkahelyeken van úgynevezett Jeans Friday, ami péntekenként egy lazább, farmeres eleganciát enged a dolgozóknak.

Kicsit utánajártunk, hogyan lehet az izzasztó kánikulát túlélni. Segítségünkre volt ebben a TITEM Men’s Collection vezető divattervezője, Bátor.

Kicsit merüljünk el a stílusokban is, mit vegyen fel kánikulában az, akinek kötelező a business look?

Mivel nem kötelező a fekete, ezért próbáljunk a szürke, vagy akár a kék árnyalataiból választani. Ingben mindenképpen a világosabbat, de ebben az esetben semmiképpen nem a rövid ujjút, mert az tabu ebben a trendben.

farmerMinden az anyagválasztáson múlik. Nyáron is lehet elegánsan öltözködni, az a lényeg, hogy az ing mindig 100%-os pamut legyen, az öltöny pedig 100% vékony gyapjú. Ezek az anyagok nagyon jól szellőznek, így elkerülhető az izzadás, és az anyag gyűrődése, ami lássuk be, nem mutat jól egy komoly tárgyaláson, és a viselője sem érzi magát jól.

A választásnál kérdezzünk rá mindenképpen az anyagra. Nyárra nem javaslom a superslim fazont, mert nincs helye a testünknek levegőzni, egy picit lazább slim fazont, vagy a hagyományos fazont ajánlanám. Ingben szintén nem a nagyon karcsúsítottat.

És mi a helyzet a business casual look-kal?

Akik így járhatnak dolgozni, azok szerencsésebb helyzetben vannak ilyen melegben, mivel ez nem egy szigorúan kötött stílus. Ez többnyire egy elegánsabb szabású farmert, homok- vagy khaki színű nadrágot, eltérő színű (kék) csíkos vagy kockás inget, és utcai cipőt jelent egy hozzá illő zakóval. Itt engedélyezett a rövid ujjú ing viselése is. Sőt, egyre inkább trendteremtő a két stílus keverése, például egy rövid ujjú ing egy elegáns mellénnyel és farmerrel.

saleAz anyagokra persze itt is figyeljünk, az ing és a póló legyen pamut, a zakó vagy blézer szintén lehet pamut, vagy akár lenvászon, vagy vékony gyapjúszövet. A nadrág pedig akár lenvászon, vékonyabb farmer anyag.

Számtalan variációval dobhatjuk fel ezt a stílust, azért is az egyik kedvencem, igyekszem mindig trendteremtő darabokat tervezni.

Végül pedig a lényeg.

Honnan szerezzük be, nem egyszerű ma már a minőségi anyagú ruhákat megkapni, főleg nem pénztárcabarát árakon.

A TITEM-nél a nyári öltönyökre és zakókra most 30% kedvezményt adunk, hiszen hamarosan be kell költöztetnünk az őszi kollekciót.  De azt mondom, érdemes végigböngészni az internetet, hogy megtaláljuk a megfelelő üzletet.

Várjuk Önöket szeretettel üzleteinkben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?