Kontyot készíthetsz magadnak, gyönyörűet, elegánsat, mintha csak fodrász alkotta volna!

Ismered a kontyot?

Néha minden nő érzi úgy, jó lenne, ha fodrásznak született volna. Jó lenne, ha egy-egy különleges hajkölteményt könnyedén elkészíthetne, vagy nem jelentene gondot egy bonyolultabb ünnepi frizura kitalálása.

Kevés olyan frizura van, amely minden stílusú megjelenéshez megfelel. A konty a francia fodrászoktól ered. Próbáltak olyan frizurát kitalálni, amely elegáns, romantikus, izgalmas és divatos. Ez sikerült is. Hiszen már több évtizede a frizurák között az első helyen áll.

A konty ma már egy hétköznapi frizurának is tökéletes. Elkészítése nem időigényes, könnyedén feltűzhető, nem bonyolult a kivitelezése. Ha egyszer rájössz a trükk lényegére, bárhol bármikor elkészítheted pár perc alatt.

A tupírozott csavart konty dús hatást kelt és látványos a viselete. Ehhez merész ruha és smink ajánlott. A trükk abban rejlik, hogy se hátul se elől ne legyen lapos. Tupírozd fel a tetejétől haladva a hátsó hajvonulatig. Majd csavard fel és tűzd le.

A második legnépszerűbb konty típus a szorosan lesimuló, hátúl kiemelkedő konty. Ehhez annyi szükséges, hogy a megmosott hajad magától száradjon. Így természetes marad. A fejtetődnél legyen lapos, hátul csavard fel szorosan.

A vagány és szexi konttyal megmutathatod, hogy izgalmas és vagány is vagy egyszerre. Elől hagyj pár tincset szabadon majd enyhén szorosan tűzd fel hátul. A kihagyott tincseidet hajfénnyel vagy hajlakkal fújd be. Ha több időt szeretnél a kontyod elkészítésére fordítani, akkor tincsenként is feltűzheted kontyba a hajad.

Természetesen léteznek ennél egyszerűbb kontyok is. Ha lófarokba össze fogtad a hajad, csavarhatod jobbra-balra illetve fel és lefelé. Csak a fantáziád szab határt annak, hogyan szeretnéd feltűzni hajkoronádat.

Így készítheted el a kontyot:

Először is a fejed tetején válassz le egy széles tincset, majd tűzd el egy széles csattal. Most különíts el egy Gyönyörű, elegáns divatos kontyotvékonyabbat a bal oldalon is, szintén egy csat segítségével. Hátul fogd lófarokba a hajadat, csavard meg egy kicsit, hogy könnyebben tudj vele bánni, és már tekerheted is fel, a hajgumi köré. A kapott kontyot rögzítsd hullámcsatokkal.
Ha ez megvan, már csupán a korábban leválasztott tincsekkel kell foglalkoznod. Elsőként a fejtetőre csatolt hajtömeget engedd ki, ezt is csavard meg egy kicsit, ezután jobbról tekerd a konty köré. Ezt is rögzítsd hullámcsattal, végül a fennmaradó tincset tűzd hátra a frizurához átellenesen, vagyis balról jobb irányba haladva. El is készítetted a Kontyot!

Hidd el, nem bonyolult elkészíteni, íme, a videó hozzá!

Vélemény, hozzászólás?