Hasznos hajtippek nyárra

Hasznos hajtippek nyárra

Nyáron másképp viselkedik a bőrünk és a hajunk, mint az év többi szakában. Most a jelentkező problémákra, helyzetekre adunk pár egyszerű tanácsot, amikre lehet, hogy nem is gondoltál eddig, pedig borzasztóan kézenfekvő mindegyik.

Strandkonty

Nyári frizura tipp.jpg

Ez a lehető legegyszerűbb hajviselet, amit nyárra választhatsz magadnak, ha hosszabb hajad van. Ha a fejed tetejére fogod a hajad egy egyszerű kontyba, amihez max. két darab hajgumi kell, akkor nem csak hogy nem lesz meleged a hajadtól, de a barnulásban sem fog akadályozni. Ez a hajviselt egyébként nemcsak a napozáshoz ajánlott, de a mindennapokra is. Ezzel szépen meg tudod nyújtani a nyakad és az arcodat is ki tudod emelni. Viszont ilyen frizuránál mindig megjelennek az úgynevezett baba hajak. Ezt a legkönnyebben egy kontyfésűvel tudod befésülni a helyükre, vagy ha tartós eredményt szeretnél, akkor erre a kis részre fújj hajlakkot és 1-2 percig hajszárítózd meg. Ezzel pára és izzadságálló lesz a hajad.

További hajtippek:

Gyors felfrissülés a hajnak

Nyáron a fejbőr is izzad, ez természetes. Ilyenkor azért nem ajánlott minden nap Nyári frizura tipp száraz sampon.jpghajat mosni, mert az sem tesz jót szegény hajunknak. Ilyenkor jöhetnek a szárazsamponok. Ezt a hajadra/fejbőrödre szórva gyors segélyt tudsz nyújtani a hajadnak.

 

Harc a fénylő bőr ellen

Nyáron még a legjobb minőségű alapozó és BB krém is átfénylik és akit ez zavar, annak van pár tanácsunk, hogyan szüntetheti meg ezt a hatást. Sajnos ez csak tüneti kezelés, de több a semminél.

Fotolia_Oily-skin1-e1328240169633.jpg

Frissítsd fel napozási szokásaidat

Nagyon sokan sajnos még most sem használnak megfelelő napozó krémet. A gyenge minőségű krémek nem vízállóak és az izzadás és a pancsolás miatt leáznak, ezáltal nem nyújtanak teljes körű védelmet. Sokan szenvednek például napallergiától is.

Viselj hajpántot

Nyáron egy jó úszás után, akár ki van bontva a hajad, akár össze van fogva, száradás közben akarva-akaratlanul kibújnak olyan hajszálak, amiktől borzas lesz a kinézeted. Erre a legjobb megoldás ha egy egyszerű gumis hajpántot felveszel, arról már nem is beszélve, hogy ezek a pántok nyáron mindig divatosak.

Nyári frizura tipp hajpánt.jpg

Használj feltűnő, színes körömlakkokatW2pgLk9.jpg

Nyáron nincs olyan körömlakk, ami ne lenne megengedett. Simán használhatsz neon és fehér színeket is, a kutya nem fog flúgosnak nézni, sőt… 🙂 A lábadra is válassz élénk színeket, ezzel is feldobhatsz egy egyszerű papucsot, vagy szandált.

 

Frissítsd fel az arcod egy pillanat alatt

Nyáron a legjobb ha nem is sminkelünk, egy kis fényvédő az arcra és már mehetünk is. Viszont napközben átfényesedhet a bőrünk, elnehezedik. Erre jó megoldás, ha tartunk a táskánkban egy kis csomag arctisztító kendőt, mert azzal pillanatok alatt áttörölhetjük az arcot.

Fonjátok be egymás haját

Egy cuki kis program a strandon az uncsi napozás közben. Nyári frizura tipp hajfonás.jpgHa többen vagytok csajok, akkor fonjátok be egymás haját. Ez bénának tűnhet, de szerintem nagyon jó ötlet 🙂 Nina Dobrev és a barátnői is így tettetek nem is olyan rég a tengerparton.

Ha van olyan trükkötök, amit szerintetek kevesen ismernek, akkor írjátok meg kommentben, hogy segítsünk „átvészelni” a nyarat! 🙂

szerző: http://makeup.blog.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?