Hogyan ápoljuk a körmünket ősszel a mindennapokban?

Körömápolás: Kezünk és körmeink minden nap igénybe vannak véve, valamint a külső környezeti hatások is nap, mint nap érik körmeinket. Épp ezért a kéz és körömápolás az egyik legfontosabb feladata egy nőnek!

Íme, néhány hasznos tipp az otthoni körömápoláshoz, amely ápolt szép körömhöz vezet.

Hogyan ápoljuk a körmünket ősszel

Ha úgy találjuk, hogy körmeink túl puhák, könnyen törnek és hajlanak, érdemes egy kevés valódi citromlével bedörzsölni őket. A citromlé nem csak erősíti, de ragyogó fehérré is varázsolja körmeinket. Emellett érdemes szaküzletben olyan vitamin készítményt megvásárolni, amelyek kimondottan a köröm erősítésére vannak kifejlesztve.

A körömvágás előtt mindig mossuk meg kezünket jó alaposan, és távolítsuk el a régi körömlakk maradványokat, és ha a körömvágás előtt pár percig beáztatjuk kezünket egy tál langyos vízbe, kevesebb lesz az esély arra, hogy körmeink betörjenek.

Hogyan ápoljuk a körmünket ősszel

Mivel a körömágy ápolása is nagyon fontos, érdemes bőrtápláló olajjal átkenni a körömágyat, így sima és fényes lesz a körömágyunk.

A körömvágásnál érdemes a köröm széleit is eltávolítani, mert ha ez idővel benő a körömágyba fájdalmat és gyulladást is okozhat.

Ehhez speciális kisollót kell használni, amely kimondottan erre a célra lett kifejlesztve. Érdemes több féle kisollót, reszelőt és csipeszt is beszerezni, így mindig a megfelelő eszközt tudjuk használni körmünk ápolásához.

Körömlakklemosóból érdemes az aceton menteset választani, de ma már egyre több bőrbarát körömlakklemosó kapható a szaküzletekben. A két lakkozás között hagyjunk egy kevés időt, hogy körmeink kicsit fellélegezzenek, vagy kenjünk rá körömerősítő lakkot.

Érdemes kezünket és körmeinket is naponta átkenni hidratáló krémmel, valamint heti rendszerességgel kézfürdővel kényeztetni bőrünket és körmeinket. Ha nem találunk ilyen speciális szert a drogériában, csepegtessünk pár csepp citrom és narancsolajat a vízbe majd ebbe áztassuk be kezünket kb. 5 percig.

Hogyan ápoljuk a körmünket ősszel

 

Körmeink egészségért sokat tehetünk, ha helyesen étkezünk, a halfélék, az élesztő, a tejtermékek, a sárgarépa erősíti és fényessé varázsolja körmeinket.

Körmeink egészségért sokat tehetünk, úgy is, hogy egészséges étrendet tartunk fenn, figyelünk rá, mit eszünk-iszunk.

Vélemény, hozzászólás?