Lagenlook: a rétegek egymás fölötti megjelenésének stílusa!

 Lagenlook ruhaA Lageenlook  öltözködés nem minden esetben kell  hogy jelentse a több réteg egymásra hangolásának a kompozícióját,hiszen egy forró nyári napsütés ennek azonnal  gátat szabhat….

A LageLagenlook (15)nlook egy stílus,egy életérzés,aminek csak a képzelet szabhat határt!
A Lagenlookot az öltözködés egyik legnagyobb művészeteként tudnám jellemezni,mert ehhez igazi stílusérzéknek  kell  párosulnia a viselője részéről.

Természetesen mind minden kitűnő  alkotáshoz,úgy a Lagenlookhoz is alapok kellenek! Erre mondom azt,hogy induljunk el a kályhától…

LagenlookNyár van,forró nyár….Megveszem az első Lagenlook darabomat,egy gyönyörű lenruhát,loknikkal az alján…feldobok hozzá egy szalmakalapot,vagy egy bohém fejkendőt,nyakamra csavarok egy különleges láncot,belebújok egy vagány saruba,vállamra akasztok egy praktikus táskát és indulhatok is….este,ha hűvösre fordul az idő keresek hozzá egy anyagában és stílusában is hozzáillő kabátkát…,máris két darabra bővült a ruhatár…Ősszel ugyanezt kombinálhatjuk még egy nadrággal…,igen-igen…a ruha alá nyugodtan becsempészhetjük… 😀
Ha fázósabbak vagyunk akkor sem kell erről a stílusról lemondani,mert a könnyű nyári leneket felváltja a vastagabb szőttes,és a hideg beálltakor megjelenik kötött áru formájában is,amit kitűnően melegen tart a tél legkedveltebb anyaga a gyapjú!

A Lagenlookhoz nemcsak jó stílus kell,hanem intelligencia is….Ezt az öltözködést kevés elsajátítani,ezt tudni kell viselni! Ennek viselője igényes nő,aki  elfogadta önmagát és saját egyedi stílust képvisel.

A Lagenlook lényege a szabadság,a természetesség,ezért az anyagok,amelyekből ezek az öltözékek készülnek mind-mind csupa natura! Len,vászon,gyapjú,selyem és csipke ötvözete,ami tökéletes harmóniát nyújt viselőjének.Ezeknél a daraboknál  nem lényeg a méret,mivel ezeket mérettől függetlenül lehet viselni!DEEEEE!!!!! Lagenlook (8)Sokan beskatulyázzák ezt a stílust az ápol és eltakar kategóriába,pedig ha tudnák,hogy menyi-mennyi modell alkatú karcsú hölgy keresi ezt az irányvonalú viseletet!Nem minden esetben szabad beszélnünk az eltakarásról ennél az öltözködésnél,hiszen az a nő aki Lagenlookot képvisel az nem temeti el magát,hanem éppen hogy önmagát akarja kifejezni,aki mer extravagáns és merész lenni,dacolva azzal,hogy szélesebb körben ez még nem annyira ismert és elfogadott megvalósítása az öltözködés művészetének!

Viszont aki egyszer találkozik és beleszeret ebbe a stílusba,az élete végéig  magáénak fogja tudni és érezni!

                                                                                       
S.-K. Gabriella

 

Vélemény, hozzászólás?