Vízszintes – Széles – Csíkos; Így verhetjük át a szemet az öltözködéssel

Vízszintes Széles Csíkos; Így verhetjük át a szemet az öltözködésselVízszintes – Széles – Csíkos

A nők körében általánosan ismertek azok az öltözködési praktikák, melyek előnyösebbnek mutatják az alakot. Valójában arról van szó, hogy néhány trükkel becsaphatjuk a szemet, és valamit jobb színben láttathatunk, mint amilyen valójában.

Aki ismeri ezeket a praktikákat, az garantáltan a legjobbat hozza ki magából öltözködés terén, akár csíkos akár, széles csíkos… Az alábbiakban fel is sorolunk néhány trükköt.

Szélesít a vízszintesen csíkos

szélesít a csíkos
Aki nem éppen cérnavékony alkat, annak nem ajánlott vízszintes csíkos ruhákat hordania, ugyanis ez optikailag szélesít, így testesebbnek mutathatja viselőjét a ruha, mint amilyen valójában.

Ha azonban mindenképpen ragaszkodunk a csíkokhoz, nyugodt lélekkel választhatunk függőleges csíkozású darabokat, ezek ugyanis optikailag nyújtják az alakot, így nemhogy vékonyabbnak, magasabbnak is látszunk majd – magasaknak ezért a csíkos nem kifejezetten ajánlott.

Nem mindegy a szoknya hossza


Aki magas és vékony, abban a szerencsés helyzetben van, hogy bármilyen szoknyát fölvehet, a többieknek azonban oda kell figyelnie. Egy alacsony nőnek a lehető legrosszabb vácsíkos szoknya hosszalasztás egy térdig, vagy picivel térd fölé érő szoknya, ez ugyanis optikailag „összenyomja”. A rövidebb fazonok mutatnak jól azokon, akik alacsonyak, vagy rövidek a lábaik. A hosszú lábúak nyugodtan választhatják az előbb említett térdig, vagy térd fölé érő megoldást, ettől ugyanis nem fog a lábuk aránytalanul hosszúnak tűnni. A ceruzaszoknya számukra viszont nem jó választás.

Fontos odafigyelni a színekre is, ugyanis vannak olyanok, melyek kifejezetten előnytelenek bizonyos testalkatokhoz. A fekete köztudottan slankít, ezért nem ajánlott olyanoknak, akik túl vékonyak, de azoknak sem, akiknek nagyon világos a bőrük, mert sápaszthatja őket. A fehér ellenben a nagyobb darab embereknek nem áll jól, valamint szintén sápaszt, akárcsak a sárga. A piros szín főleg a vékonyabbaknak ajánlott, mivel köztudottan kövérít.

színes, csíkosSzínek

Fontos odafigyelni a színekre is, ugyanis vannak olyanok, melyek kifejezetten előnytelenek bizonyos testalkatokhoz. A fekete köztudottan slankít, ezért nem ajánlott olyanoknak, akik túl vékonyak, de azoknak sem, akiknek nagyon világos a bőrük, mert sápaszthatja őket. A fehér ellenben a nagyobb darab embereknek nem áll jól, valamint szintén sápaszt, akárcsak a sárga. A piros szín főleg a vékonyabbaknak ajánlott, mivel köztudottan kövérít.

Vigyázzunk a bő ruhákkal!


A kicsit húsosabbak gyakran hiszik azt, hogy alakjukat bő ruhák alá kell rejteni, azonban ez többet árt, mint használ. A bő ruhák ugyanis általában még nagyobbnak mutatják az embert, mint amekkorák valójában, ezért csak a kifejezetten vékonyaknak állnak jól. A túlzottan tapadós fazonok sem számítanak szerencsés választásnak, valahol a kettő között kell megtalálni az arany középutat.
Az öltözködés terén tehát nem nehéz átverni a szemet, csak tisztában kell lenni az adottságainkkal, valamint az ezekhez hasonló, apró trükkökkel.csíkos bő

Szerző

Vélemény, hozzászólás?