Dús vagy hajszálvékony? Ilyen szemöldök illik hozzád!

Van, aki szedi, van, aki tetováltatja, de olyan is akad, aki bozontosra hagyja – mi, nők nem kevés időt töltünk szemöldökünk csinosítgatásával. Az utóbbi időben a hajszálvékony, magasra szedett, tetovált helyett a dús számít divatosnak. Mielőtt azonban behódolnál a trendeknek, nem árt tudnod, mi is áll jól neked. Larion Oscar sminkmester segítségével utánajártunk, kihez milyen szemöldök passzol a legjobban.

Cara és az ő szemöldöke

Cara Delevingne szélvészként söpört végig a divatvilágon: két éve még azt sem tudtuk, hogy létezik, ma pedig már ő vonul fel a legnagyobb világmárkák égisze alatt a kifutókon. Ha meghallom a modell nevét, elsőre a bozontos, roppant jellegzetes szemöldöke ugrik be. Neki köszönhető, hogy a vékonyra szedett helyett ismét a vastag szemöldök lett a trendi. Olyannyira, hogy megannyi híresség, köztük Michelle Obama és Lauren Persekian is utánozza őt. Bár Carának ez a szexepilje, te azért véletlenül se vetemedj arra, hogy hónapokig mellőzöd a szemöldökcsipeszt – ez a stílus ugyanis igen kevés arcformához passzol igazán. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagjasegítségével utánajártunk, kik azok, akik bátran követhetik Cara stílusát.

szemoldok1Cara Delevingne

Forrás: Northfoto, AFP

Vigyázz a divatossal!

Valóban nemzetközi trend a vastag szemöldök, de számomra a legklasszikusabb Marilyn Monroe tökéletesen megformázott szemöldöke. A mai divat Elizabeth Taylort próbálja másolni – neki vastag szemöldöke volt, és a szögletes arcformájához jól is állt ez a stílus. Lauren Persekian remek példa arra, hogy mennyire előnytelenné, keménnyé teheti a vonásokat a vastag szemöldök.

szemoldok2Lauren Persekian

Forrás: AFP

Vagy ott van Michelle Obama is, aki enyhén kerek arcformával bír – neki durvák lettek a vonásai, lényegesen jobban állt neki a korábbi, klasszikusnak számító szemöldökforma” – vallja Oscar.

szemoldok3Michelle Obama

Forrás: AFP

Cara Delevingne nekem túl sok, nagyon férfiasak a vonásai. Számomra rémisztő a karaktere ezzel a szemöldökkölteménnyel, ami túl vastag és még színben is elüt hajszínétől. Nagyon szeretem a természetességet, de nem árt néha egy kicsit finomítani a dolgokon. A szépen szedett, gondozott szemöldök – akárcsak Marilyn Monroe-é – enyhén élénkítve a hajszínnel harmonizáló árnyalattal nagyon szépen szemhangsúlyossá teszi a tekintetet. Trend ide vagy oda, vegyük figyelembe az arcformánkat, hogy minél csábosabbak legyünk!” – magyarázza Oscar.

marylinMarilyn Monroe és Elizabeth Taylor

Forrás: AFP

Szemöldökforma, ami jól áll

Oscar elmondta azt is, hogy a szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktert ad az arcnak. Éppen ezért nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcforma, ami adott.
Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.
Hosszúkás archoz legyen egyenesebb ívű a szemöldök, mert az arc így rövidebbnek tűnik.
Kerek archoz a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak látszik.
Szögletes archoz a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza a vonásokat.
Szív alakú archoz a lágyan ívelt forma az optimális.
Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

szemoldok5Forrás: Thinkstock

Szemöldökszedés tökéletesen – így csináld!

Oscar elárulta nekünk azt is, az arc mely pontjait érdemes figyelembe venned szemöldökszedéskor.

„1. Az orrcimpával egy vonalban kell lennie a szemöldök kezdetének. Ha kissé benőtt, vagy túlnyúlik, szedd ki egy szemöldökcsipesszel!
2. A szemöldök legmagasabb pontja a szem 2/3-ra esik, ezt az ívet alakítsd ki. A szemöldököt kívülről befelé haladva csak alul szabad szedni.
3. A szemöldök végét pontosan meghatározhatod, ha az orrcimpát összekötöd a külső szemzuggal. Ma már kaphatók szemöldö sablonok, érdemes kipróbálni, mielőtt az ember komoly elhatározást hoz.

Ha megtaláltad az ideális formát és a szemhangsúlyos sminkeket szereted, élénkítsd szemöldöködet matt porral vagy szemöldökceruzával a még hangsúlyosabb tekintetért. Egy dologra azonban figyelj: a szemöldököd színe harmonizáljon a hajtöved színével. Ragyogj!”

A Life.hu tippje:

Ha videón is szeretnéd megnézni, hogyan szedheted tökéletesre a szemöldöködet, ebben a videóban;Takács Nóra már megmutatta, mi a helyes szedési technika. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan sikerül mindez egyetlen szál cérnával, akkor kattints ide!

Szerző: http://www.life.hu/trend/

Vélemény, hozzászólás?